Laden bij Tesla

9 maart 2025

Onderweg naar Murcia en natuurlijk ons verdiept in laadpunten. Ik had thuis de Tesla app gedownload...meende ik en ik voelde me heel wat vrouws.

Keurig Teslapunt ingevoerd en ja! Daar stonden ze...alleen mijn app was nog niet zo actief als ik dacht. Kleine tegenvaller. Er was ook een wèl Teslarijder die ons vroeg om een andere paal oo te zoeken omdat anders via onze aankoppelen ons beider laadcapaciteit omlaag zou gaan...okay..tien had Jan ontdekt dat er binnen 200 m een andere laadmogelijkheid zou zijn...met onze gewone laadpassen, 3 in totaal. Rondjes rijden over her terrein met restaurant en benzinestation...geen andere laadmogelijkgeden. Bah! Stomme navi!!!

Maar..hé..daar.. nòg twee kleine laadpunten, heel design wit schelpje mèt kabel die paste..maar reageerde nergens op een pas. Wel aan de zijkant héél kleine lettertjes en  codes om te scannen.. Ik, bedreven als ik inmiddels ben met codes scannen, had de stekker er al in en gescand en..hoppa!! ... maar het lachen verging ons meteen: 2 kwh per uur!!

Eraf met dat ding. Wou niet. Geruk en getrek, muurvast.

Wat nou? Tesla app, een andere downloaden met betalingstegistratie, wel zo handig. Duurt bij mij tegenwoordig wel een kwartier voordat ik dat proces van aanmelden doorlopen heb, maar..het lukt. Inmiddels twee telefoonverbinding met Tesla noodhulp, stress neemt toe....totdat Jan een juichkreet slaakt en tegen m'n raam timmert met triomfantelijk de slang in zijn hand...LOS!! " er zat een knopje!!"

Pfff, als een ballon lopen we leeg, sluiten nu zelfverzekerd de auto aan bij de robuuste Tesla. Charge gewoon met telefoon en app. We zijn super trots opgelucht en de koning te rijk, :-)) een lekkere croissant met koffie voor de schrik en nu wachten...want er staat iemand naast ons stroom mee te pikken...als dat zo is. Wij kunnen niet meer stuk.

1. Henk en Clazien:
    9 maart 2025
    We hoorden over regenbuien en slechter weer in Spanje,maar aan jouw verhalen merken we daar gelukkig weinig van Heleen.
    Ook mooie foto's gezien en nu weer nieuwsgierig naar de komende verhalen.
    Liefs uit nog warm Enschede.