Cuzco 3

24 augustus 2017 - Cuzco, Peru

Vandaag naar de heilige vallei gereisd waar ook weer heel veel imposante overblijfselen uit de Inca-tijd hebben gezien. Het is een prachtige groene vallei, de koeien kunnen hier groen gras eten en dat is een weldaad voor mijn ogen na al die beelden van dieren in totaal verdord land waar je je afvraagt hoe ze in hemels naam in leven blijven. Vanuit de " collectivo" ( busje voor zo'n 12 tot 15 mensen) zagen we de terrassen bij Pisaq opdoemen, helemaal tegen de bergen op. Toen naar Ollantaytambo ( gewoon een paar keer oefenen en dan lukt het je zò, zonder sexy gedoe!) waar grote delen van een Incafort nog in hun authentieke vorm te zien zijn. En te beleven , want natuurlijk gingen we de berg weer op. Toeristen werden af en aan gereden en het was een hele uitdaging om af en toe nog een beeld zónder mensen te maken. De hele wereld komt naar Peru. We gaan ook niet naar de MachuPichu omdat er zo verschrikkelijk veel mensen heen willen dat de dag in twee is gesplitst om de stromen in te dammen en de prijzen erg worden opgeschroefd.

Tja, we hadden er natuurlijk meteen bij moeten zijn nadat het ontdekt werd....Nu gaat er weer iets mis met een Back-up verdorie en weet ik weer niet waar de rest van mijn verhaal is. Het is oefenen zo'n weblog! Ik geloof dat het af en toe erg warrig is in de tijd...tussendoor app ik ook nog met mensen! Dat maakt het vasthouden van de rode draad- al nooit mijn sterkste kant!- lastig. Enfin, ik begrijp dat jullie er toch nog lol aan beleven dus ik blijf mijn best doen:-)) en met plezier.

Morgen doe ik de foto's. Eerst lekker slapen. Morgen een rustige dag is de planning. Zaterdag vliegen we naar Lima omdat we inmiddels een beetje moe worden van al die lange einden in de bus. Van Lima dan wel weer met de bus naar Huancayo dat is toch weer 7à8 uren, maar goed , dN zijn we er ook. Dat wordt het laatste deel met onze lieve reisgenoten. Zij gaan 1 september weer terug. En dan moeten wij het saampjes redden met ons Spaans, want tot nu toe hebben Nico en Marian alles eigenlijk geregeld. We gaan het meemaken. Veel liefs van twee gelukkige reizigersH&J

1. Elly de Wolde-Scheele:
    25 augustus 2017
    Knap hoor een weblog. En ik blijf gewoon meegenieten
  2. Joshua:
    26 augustus 2017
    Het is leuk je verhaal te lezen. Ook of juist je foto,s vind ik prachtig. ik herken veel van uit de tijd die ik in Peru was.Wat ik ook erg leuk vind, jouw stijl van fotograferen die komt erg overeen m'n eigen stijl. dat maakt het voor mij extra leuk.
  3. Heleen:
    27 augustus 2017
    Leuk om te horen Joshua! Tijdens zo'reis ga ik voor snapshots, want het is anders onmogelijk om alle mooie en bijzondere dingen en momenten te vangen. Ik geniet erg en vind het leuk om te horen dat jouw belevingen van toen weer terugkomen. Het is een ontzagwekkend land en er is zoveel kleur in de mensen! Vandaag van Cuzco naar Lima gevlogen, met een half uur vertraging waardoor we de bus naar Huangcayo twee uur later pas konden nemen. We zijn net pas in ons Hostel gearriveerd en Jan slaapt al. We zijn redelijk uitgewoond want de bus ging met een slakkengang dwars door de steilste stukken van de Andes en er was nog wat naarbeneden gestort! We kwamen na 8 uur reizen en 3 verplichte films kijken, aan. Perua en kan ik niet betrappen op een hang naar gezellig schemeren, overal peertjes van 75 watt! Uit pure ellende ga je slapen. Deze kamer kost ook werkelijk maar een habbekrats dus we klagen nietLiefs voor 2 van twee gelukkige reizigers. Het is zo leuk om het zelf allemaal te zien wat Jan heeft meegemaakt!
    H&J
  4. Siska:
    27 augustus 2017
    We zijn net terug uit Zweden/Helsinki en het contrast met jouw verhaal kan bijna niet groter! Maar leuk om jullie belevenissen te lezen, we blijven het volgen... een warme groet voor jullie beiden!